transparent_layer
Browse: First Back
of 410 Forward End
A successful transformation
28 June 2010
This apartment in Amsterdam, designed by Dutch interior architects from i29, is the result of the wonderful transformation of a home full of diverse spaces into a coherent and spacious dwelling.

A kitchen in combination with cabinets from floor to ceiling has laser-cut front panels, all spray painted white. This pattern results in a dynamic mixture of open and closed cabinets, the holes also function as integrated handgrips. The transparency of the object's skin gives depth to the volume which is complimented by well selected furniture. An atrium with open staircases brings natural light from a large roof light into the living area.

Along the open staircase a wall of two stories high is covered with clear pine wood, and connects the two levels. Upstairs the master bedroom is situated next to a large bathroom with a finish of structured tiles, glass, and wooden cabinets.

www.i29.nl
All photos © i29 interior architects, "Home 7", Amsterdam
United in harmony: Wall cladding and staircase made of pine wood, white timber cladding with laser-cut patterns on the kitchen unit, and epoxy resin flooring shimmering in a matt white. 'E2' light switch series by Gira
The kitchen counter consists of HI-MACS by LG Hausys.
The holes in the cupboards double up as door handles.
View of the spacious living area from the dining room: 'Loop Stand Table' by Leif Jørgensen for HAY, pendant luminaire 'Glo-ball' by Jasper Morrison for Flos and 'Chair One' chairs by Konstantin Grcic for Magis.
The kitchen counter with vase classic from Alvar Aalto for Littala
The bathroom: 'Déchirer' tiles by Patricia Urquiola for Mutina, armatures by Grohe and floor-level drainage system by Easy Drain.
addthis
Systems
HAY: Loop Stand Table @ Stylepark
HAY
Loop Stand Table
Leif Jørgensen
Gira: E2 Socket @ Stylepark
Gira
E2 Socket
Gira Design-Team
Flos: Glo-Ball S1/S2 Suspension lamp @ Stylepark
Flos
Glo-Ball S1/S2 Suspension lamp
Jasper Morrison
Magis: CHAIR_ONE (stacking chair) @ Stylepark
Magis
CHAIR_ONE (stacking chair)
Konstantin Grcic
Gira: E2 Switch @ Stylepark
Gira
E2 Switch
Gira Design-Team
Iittala: Alvar Aalto vase large @ Stylepark
Iittala
Alvar Aalto vase large
Alvar Aalto
Architecture › 2010 › June
A successful transformation
28 June 2010
A single-family apartment for four people is situated in a stately building in southern Amsterdam. The original structure, with rooms for staff, a double hall and long hallways with lots of doors has been transformed into a spacious, transparent dwelling full of light and air.
This apartment in Amsterdam, designed by Dutch interior architects from i29, is the result of the wonderful transformation of a home full of diverse spaces into a coherent and spacious dwelling.

A kitchen in combination with cabinets from floor to ceiling has laser-cut front panels, all spray painted white. This pattern results in a dynamic mixture of open and closed cabinets, the holes also function as integrated handgrips. The transparency of the object's skin gives depth to the volume which is complimented by well selected furniture. An atrium with open staircases brings natural light from a large roof light into the living area.

Along the open staircase a wall of two stories high is covered with clear pine wood, and connects the two levels. Upstairs the master bedroom is situated next to a large bathroom with a finish of structured tiles, glass, and wooden cabinets.

www.i29.nl