transparent_layer
db-images/cms/banner/img/l2_v355152_958_728_90-1.jpg
Browse: First Back
of 426 Forward End
Lakeshore House in Potsdam by Katrin Oggesen
09 October 2011
The "Wildpark West" is a woodland residential estate outside Potsdam that nestles between wide pine forests and is attractively situated in the countryside of the Brandenburg Marches. Architect Katrin Oggesen planned her "Haus am See" to fit the narrow lakeshore plot with its own waterfront and jetty out onto the Schwielo Lake. On the side facing the road, the house seems sealed off, while it by contrast opens out on the lakeside: the cut in the cube creates a strong bond between the living room and library with the surroundings and offer a view of the lake. The expansive folding glass wall is made of Solarlux' "L 80" and dissolves the dividing line between the living room and the outside world, fostering direct contact with nature.

The residence's inner organization is aligned to the plot's proportions. Behind the spacious entrance area are clearly zoned rooms on the lakeside designed to be experienced as an openplan living space.

www. archibaldbuero.de

www.solarlux.de
Lakeside house project on an area of 240m² by Katrin Oggesen | All photos © Constantin Meyer for Solarlux
addthis
Systems
Solarlux: SL60 @ Stylepark
Solarlux
SL60
Solarlux: SL65 @ Stylepark
Solarlux
SL65
Solarlux: SL80 @ Stylepark
Solarlux
SL80
Solarlux: SL81 @ Stylepark
Solarlux
SL81
Solarlux: SL82 @ Stylepark
Solarlux
SL82
Architecture › 2011 › October
Lakeshore House in Potsdam by Katrin Oggesen
09 October 2011
The "Wildpark West" is a woodland residential estate outside Potsdam that nestles between wide pine forests and is attractively situated in the countryside of the Brandenburg Marches. Architect Katrin Oggesen planned her "Haus am See" to fit the narrow lakeshore plot with its own waterfront and jetty out onto the Schwielo Lake. On the side facing the road, the house seems sealed off, while it by contrast opens out on the lakeside: the cut in the cube creates a strong bond between the living room and library with the surroundings and offer a view of the lake. The expansive folding glass wall is made of Solarlux' "L 80" and dissolves the dividing line between the living room and the outside world, fostering direct contact with nature.

The residence's inner organization is aligned to the plot's proportions. Behind the spacious entrance area are clearly zoned rooms on the lakeside designed to be experienced as an openplan living space.

www. archibaldbuero.de

www.solarlux.de