transparent_layer
db-images/cms/banner/img/l2_v355152_958_728_90-1.jpg
Browse: First Back
of 426 Forward End
Winery HQ in Spain by Estudio Barozzi Veiga
30 September 2011
On the edge of the small Medieval town of Roa in the north of Spain, the new headquarters of the "Ribera del Duero" winery rises up solemnly. The architects from the Estudio Barozzi Veiga office in Barcelona handled the new building and the restoration of the existing property.

The winery is defined by two simple architectural elements. The one is the new tower that announces the edge of town with great clarity and links with the flat surrounding countryside. The other is the ancient 16th-century hospital of San Juan, which, following restoration and expansion, is home to the new administrative wing of the headquarters. These two architectural elements are bonded by two smaller volumes - the one borrows from an existing building, the other completes an existing old wall from a 17th century church. Each of the two is perforated by circular windows of different sizes that serve as skylights and ensure that the rooms on the ground floor are suffused with natural light. The entire building as well as a public plaza in the middle of the ensemble, are clad in the undressed stone typical for the region. The project's material properties thanks to the precise and clear treatment of the natural stone facades strengthen the way it relates to its surroundings.

www.barozziveiga.com
www.fotografadearquitectura.com
Vineyard "Ribera del Duero" in Roa, Spain. Designed by Estudio Barozzi Veiga | All photos © Mariela Apollonio
addthis
Systems
Flos Architectural: Tubular Bells @ Stylepark
Flos Architectural
Tubular Bells
Piero Lissoni
Architecture › 2011 › September
Winery HQ in Spain by Estudio Barozzi Veiga
30 September 2011
On the edge of the small Medieval town of Roa in the north of Spain, the new headquarters of the "Ribera del Duero" winery rises up solemnly. The architects from the Estudio Barozzi Veiga office in Barcelona handled the new building and the restoration of the existing property.

The winery is defined by two simple architectural elements. The one is the new tower that announces the edge of town with great clarity and links with the flat surrounding countryside. The other is the ancient 16th-century hospital of San Juan, which, following restoration and expansion, is home to the new administrative wing of the headquarters. These two architectural elements are bonded by two smaller volumes - the one borrows from an existing building, the other completes an existing old wall from a 17th century church. Each of the two is perforated by circular windows of different sizes that serve as skylights and ensure that the rooms on the ground floor are suffused with natural light. The entire building as well as a public plaza in the middle of the ensemble, are clad in the undressed stone typical for the region. The project's material properties thanks to the precise and clear treatment of the natural stone facades strengthen the way it relates to its surroundings.

www.barozziveiga.com
www.fotografadearquitectura.com