top
A cube on the slope - A house on the Alb by C18 Architekten
6/20/2011

"Archaic, no frills, contemplative, scarce, with a subjective, wistful view out across the untouched countryside of the East Alb" – this is how the architects at Stuttgart's C18 planning office describe their private residential construction project for a topographically very challenging site in the Swabian Alb hills. The gray building boasts a long glass front facing South and is aligned to the valley. On the Northern side of the slop it is, by contrast, almost sealed.

The concrete structure features insulation on the outside, has a limestone plaster coating with a mineral finish destined to create associations with the earth –a simple cube in dialog with nature. Inside, plastered walls, oak parquet floors and built-in furnishing in white lacquer set the tone for family life.

www.c18architekten.de

House on the Alb | Photos © C18 Architekten
House on the Alb | Photos © C18 Architekten