top
Apartment reloaded
von | 1/11/2011

This project remodels two apartments that have been joined together, radically altering the former layout. The proposal clearly differentiates day and night areas, both of them articulated around a spacious corridor which allows a clear flow from one room to another, and provides the whole space with an overall homogeneous concept. The living-room and dining-room have been enhanced to maximum effect through large windows, opening onto a large terrace with plants facing the inner courtyard of the block. The kitchen is visually connected to the dining-room by means of almost unnoticeable sliding glass doors. The bedrooms and bathrooms are located against the building's façade and party walls. The main bedroom gives onto one end of the terrace, the part where the small pond is located, in turn allowing views and natural daylight into the inner bathroom.

Fran Silvestre Arquitectos

Sliding doors and windows | Matte aluminium (Vitrocsa)
Walnut floating floor, lounge chair and sofa by minotti, partition wall by Saint-Gobain Glass
Bedroom and study with Tolomeo table lamp by Artemide and Catifa chair by Arper
Light bars on the ceiling by Delta Light
Apartment in Valencia, planned by Fran Silvestre Navarro | all photos © Diego Opazo
Doors, cupboards and panelling | Lacquered grooved MDF
Bathroom with wash basin in Corian by DuPont and fittings by Dornbracht
Discreet light switch range LS 990 by company Jung
Graphics of the design model of the remodeled apartment

Products