top
Glance at the edges
10/14/2010

The concept-like residential model devised by Spanish architect Francisco Silvestre Navarro stands out for soft transitions from one material to the next and the use of graceful and high-grade architectural systems. The house, which is located in the heart of the Sierra Calderona in Spain, is located along the southern and western flanks of a rectangular plot. The building is satiated next to a longitudinal pool, creating the overall image of a large atrium.
The panorama windows more or less dispense with frames to offer a transparent view of the long living rooms. Concealed lighting strips in the walls and ceiling, as well as nested windows in the ceiling create a marvelous interior setting. Each edge, each transition between rooms is given a striking look by the in part diffuse and in part focused use of lighting. Even the garage has not been forgotten, but instead staged as if it were an exhibition room in a modern museum.

www.fransilvestrenavarro.com
Christian Michels Minimalfenster PANORAMAH!

„Atrium house" designed by Fran Silvestre Navarro | all photos © Fran Silvestre Navarro
„Atrium house" designed by Fran Silvestre Navarro | all photos © Fran Silvestre Navarro