top
Modernization of an apartment in Amsterdam von Laura Álvarez
von | 2/7/2012

Dutch architect Laura Álvarez has modernized a two-storey apartment in Amsterdam. The task the interior designer faced was, she says, mainly to "get rid of the dark, claustrophobic feel of the old apartment and introduce a bright loft atmosphere." As a consequence, she had the existing property thoroughly gutted. Existing room divisions relating to prior uses were removed, transforming the footprint of some 70 square meters on the lower floor into a single room suffused with light, in the center of which an almost sculptural, straight stair case leads like a zigzag upwards. The upper floor houses two bedrooms positioned around a central bathroom. Here, the ceiling height is decidedly lower than on the ground floor. The homely tone upstairs is set by the pattern of exposed roof beams and the use of bright parquet flooring.

www.lauraalvarez.eu

photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
Apartment Singel by Laura Álvarez Architecture | Photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers
photo © Ewout Huibers

Produkte