top
Structural change – residence in the Swiss Alps by Clavienrossier Architekten
7/12/2011

In the vicinity of the small village of Charrat in the midst of the Swiss Alps there is a residential building with walls of old natural stone and a new annex. When modernizing the buildings, the architects at the Geneva-based planning office of Clavienrossier attached especial importance to preserving the historical foundation masonry. Thanks to the use of natural stone the house seems firmly embedded in the mountainous rural context of the Alps. The linear annexes that are not made of natural stone but use reinforced concrete instead, contrast with the old walls in terms of color. By adding oxides to the concrete, its smooth surface now has a tuff-like texture and the same tone as sandstone.

www.clavienrossier.ch

Residence in Charrat, Canton of Valais, Switzerland – designed by clavienrossier architectes hes/sia, Geneva - Switzerland | All photos © courtesy of clavienrossier
Residence in Charrat, Canton of Valais, Switzerland – designed by clavienrossier architectes hes/sia, Geneva - Switzerland | All photos © courtesy of clavienrossier