transparent_layer
Browse: First Back
of 426 Forward End
Open, cube!
12 July 2012
The Furillen peninsula lies east of Gotland. Long gone are the days when this barren section of land served as a military base and limestone quarry. Today, the northern part is a nature reserve while the south has opened its doors to tourism. And this is exactly where you will find Studio Furillen designed by Swedish architect Andreas Forsberg.

Somehow, the cube made of weather-resistant steel fits perfectly into this raw landscape of wild forests, craggy rocks and beaches covered in driftwood. The closed façade opens in a number of places, the hydraulic side panels can be lifted up to form terraces.

The Studio is often leased by filmmakers, photographers, musicians and authors as a creative retreat, and the architect even fosters this interplay of seclusion and openness on the interior: large rooms alternate with small intimate spaces, sliding doors make for variations in lighting and perspective, while the moving walls, semi-transparent curtains and glazed surfaces become opaque on request/at the touch of a button.

These variable rooms provide the ideal setting for the mobile and highly adaptable b2 kitchen workshop by bulthaup, consisting of three core elements – a worktop, cupboard and appliance cabinet, which can be added to, modified and rearranged at any time. Thus in its closed state, the three modules continue the architectural concept to be seen in Studio Furillen – but open up its doors and the kitchen’s contents are revealed, ready for immediate use.
The Furillen peninsula lies east of Gotland, photo © Vidir Geirsson
The barren landscape here is the setting architect Andreas Forsberg chose for Studio Furillen, photo © Vidir Geirsson
View of the inner courtyard, which floods the studio with light, photo © Vidir Geirsson
View of the bulthaup b2 kitchen with a worktop and open cupboard doors, photo © Vidir Geirsson
The various components in the bulthaup b2 kitchen can be added to and combined to suit individual needs, photo © Vidir Geirsson
The balconies simply fold out of the façades, photo © Vidir Geirsson
The interior design features distinctive white flooring, walls and ceilings, photo © Vidir Geirsson
The fireplace serves to divide the space, photo © Vidir Geirsson
Open the cupboard doors and the kitchen is ready for immediate use, photo © Vidir Geirsson
addthis
Systems
bulthaup: bulthaup b2 @ Stylepark
bulthaup
bulthaup b2
Bulthaup Design
EOOS
Architecture › 2012 › July
Open, cube!
12 July 2012
The Furillen peninsula lies east of Gotland. Long gone are the days when this barren section of land served as a military base and limestone quarry. Today, the northern part is a nature reserve while the south has opened its doors to tourism. And this is exactly where you will find Studio Furillen designed by Swedish architect Andreas Forsberg.

Somehow, the cube made of weather-resistant steel fits perfectly into this raw landscape of wild forests, craggy rocks and beaches covered in driftwood. The closed façade opens in a number of places, the hydraulic side panels can be lifted up to form terraces.

The Studio is often leased by filmmakers, photographers, musicians and authors as a creative retreat, and the architect even fosters this interplay of seclusion and openness on the interior: large rooms alternate with small intimate spaces, sliding doors make for variations in lighting and perspective, while the moving walls, semi-transparent curtains and glazed surfaces become opaque on request/at the touch of a button.

These variable rooms provide the ideal setting for the mobile and highly adaptable b2 kitchen workshop by bulthaup, consisting of three core elements – a worktop, cupboard and appliance cabinet, which can be added to, modified and rearranged at any time. Thus in its closed state, the three modules continue the architectural concept to be seen in Studio Furillen – but open up its doors and the kitchen’s contents are revealed, ready for immediate use.