top

Featured Project
Tranquility in an open-plan office

10/17/2016
Made with Lindner Life 620 glass partitions and white sound absorbers, the team and meeting rooms provide places for concentrated work.
© Lindner Group
Made with Lindner Life 620 glass partitions and white sound absorbers, the team and meeting rooms provide places for concentrated work.

SkyKey is the name of a high-rise in northern Zurich. Boasting an elegant, double-shell glass façade and around 40,000 square meters of office space, it was designed with a particular focus on sustainability by the architects Theo Hotz Partner. Measures ranged from a choice of materials with as high a recycling ratio as possible and reduced electricity consumption thanks to absorber technology, to a gray water concept involving water-saving fittings and a 100,000-liter rainwater tank for toilet flushing, which saves drinking water. Thanks to the extensive environmental protection measures the building was awarded Platinum status by the international rating system LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), making SkyKey one of three most sustainable high-rises in Europe.

For the sole tenant, Zurich Insurance Group, the interiors were designed using the open-space principle. Open-plan offices with separate, in some cases open individual offices in glass cubes provide 2,400 workstations on 18 floors. For them the Lindner Group supplied 6,000 square meters of glass partitions and doors. The result is workstations which, while benefiting visually from the expanse of the rooms, are nonetheless well shielded acoustically. The Lindner Life 620 glass partitions used are flexible and can easily be adapted to accommodate changes in the spatial concept.

Especially for SkyKey, Lindner also developed acoustic absorbers that can be integrated in the glass partition system. The roughly 5,000 square meters of absorbent surface can likewise easily be dismantled should there be later changes to the layout. Even in the corridors 6,500 square meters of COMPwood acoustic elements by Lindner, veneered with elegant oak, ensure optimum insulation, such that concentrated work in an open-plan office is no longer a problem. (rw)

The offices in the SkyKey building were designed in line with the open-space principle, enabling flexible workstations.
© Lindner Group
The offices in the SkyKey building were designed in line with the open-space principle, enabling flexible workstations.
Glass partitions by Lindner give a more open look to the space, which with its sound-absorbing features makes peaceful, undisturbed work possible.
© Lindner Group
Glass partitions by Lindner give a more open look to the space, which with its sound-absorbing features makes peaceful, undisturbed work possible.
Powerful color accents demarcate the various areas in the open-plan office.
© Lindner Group
Powerful color accents demarcate the various areas in the open-plan office.
Open workstations alternate with glass cubes, which if need be can be used for meetings and by small project teams.
© Lindner Group
Open workstations alternate with glass cubes, which if need be can be used for meetings and by small project teams.
COMPwood acoustic elements with an oak veneer ensure low noise levels in the corridors.
© Lindner Group
COMPwood acoustic elements with an oak veneer ensure low noise levels in the corridors.

Products

Printed catalogue

Please fill in the form to request a printed catalogue.

PDF catalogue

Please fill in the form to request a PDF catalogue.

Estimate

Please fill in the form.

Downloads

by Lindner Group

Description External Link
Imagebrochure