top

Indoor Wall, Replay

Stylepark-ID: 71.7270.00003
Categories: Interior constructionWallInterior finishes
Wall / CeilingWall decoration
Product description

The project at the new Replay concept store in Florence was completed in spring 2009. The vertical garden is a part of an ecological theme developed by the architects. It covers a 7m high L-shaped wall in the 3-storey boutique.

The garden is inspir

ed by the undergrowth of a temperate forest, similar to what could be found in the lower parts of the hills not too far away from the city of Florence. Although as with any indoor garden, the plants themselves are of mostly of tropical origin to do well i

n the indoor climate. The overall picture is a soft, yet dense and fresh greenery, with some small-flowering plants like lanterns on top of the darker background. A picture that shall remind of the undergrowth in springtime, when it has had time to grow b

efore the leaves of the canopy have fully developed and absorbed all incoming light.

There is a base of plants with medium sized leaves, like Aglaonema, Philodendron, Syngonium, Microsorum and a few other ferns as well. Within this framework, there

are solitary species with stronger characters – like Begonia, Asparagus and Peperomia – some that are flowering, others with special colored or textured leaves. Usually, not too many solitary species are necessary to give the garden a distinct character,

and actually a sparse use of these plants may better bring out their unique qualities.

As the wall is used as background for displaying the brands jeans products, hanging close to the wall, there is a limited space for using more voluminous plants

. Thus, the size and growth habit were important criteria when choosing the plants.

All pictures: Replay concept store, Florence, Italy
Architect: Studio 10

Specifications