top
© Jason Taylor Photography

Sitting in the glasshouse

1/26/2018

From the outside, the typical brick building in London looks no different to its comrades standing in rank and file beside it –were it not for the frameless glass box that has settled itself on top of the old walls. The team behind the delicate glass structure and the entire renovation of the house is London architecture firm Studio 304, which has already won a number of accolades for its coversions, which are as carefully considered as they are original. 

In this project, the architects opened up the dining area to the garden – and the sky. They did so by positioning the long dining table under the glass box, so it now gets ample daylight even in typical English weather. The dining area is linked to the kitchen, the light surfaces of which, together with light floor tiles, give the room a pleasant atmosphere. (as)

© Jason Taylor Photography
© Jason Taylor Photography
© Jason Taylor Photography
© Jason Taylor Photography
© Jason Taylor Photography